The Rotary Foundation, vår stiftelse

The Rotary Foundation är vår stiftelse för välgörande ändamål. Donationer som kommer in från Rotaryklubbar, rotarianer och andra gör det möjligt för oss att bringa hållbar förändring till behövande samhällen via våra program och projekt.
Rotary Peace Fellowship - ett av våra program
Genom detta program utbildar vi fredsstipendiater. Runt 130 sökande väljs ut varje år för att få ett stipendium för att studera freds- och konfliktforskning vid ett av åtta universitet runtom i världen där vi har våra sju Rotary Peace Center. Vårt distrikt stöttar Insamlingsstiftelsen för främjandet av stipendiater vid Rotary Peace Center i Uppsala.

Ansökan som öppnar i februari ska vara inlämnad senast sista maj. Sedan genomför det distrikt som valts ut intervjuer innan ansökan skickas vidare till The Rotary Foundation.

Här finns en länk med mer information som du kan dela med tänkbara kandidater. rotary.org/PeaceFellowships

Här kan du läsa mer om vilken möjlighet vi som rotarianer har i samband med detta.