Rotarianer jobbar i lokala och globala projekt med att förbättra världen. Här ser du en översikt av projekt inom distrikt 2370 - under samlingstemat Plan for the Planet.

Klicka på en artikel i projektkatalogen för att läsa mer!

Vår projektkatalog
07 Apr 2021
Målsättningen är att arbetet med att bidra till att Rädda Östersjön projektet successivt skall utökas till Rotarydistrikten och klubbarna i alla länderna runt Östersjön. Distrikten 1410 och 1420 i Finland, som sträcker sig från Helsingfors över Åland och ned till och med Estland har under ett antal år drivit projektet ”Save the Baltic Sea”. Vi är inspirerade av våra Rotaryvänner i Finland och har också inlett ett nära samarbete med dem.
11 Sep 2020
Lördagen 5 september genomfördes projektet Trosa Broar. I samarbete mellan Rotary och Cykling Utan Ålder erbjöds Trosaborna och Trosabesökare en åktur över Trosas broar lördagen den 5 september. I ett strålande septemberväder fick ett 20-tal resenärer möjlighet att se Trosa från sadeln.

07 Apr 2021

Rotarys program för ungdomar ger deltagarna minnen och kunskaper för livet. Genom dessa program kan unga människor få stipendier, resa på kulturella utbyten eller hjälpa ett samhälle genom att delta i ett serviceprojekt. Rotarys Ungdomsutbyte har sedan 1974 hjälpt ungdomar mellan 15 och 19 år att få chansen att upptäcka världen genom att besöka och studera i ett annat land under ett skolår. Korttidsutbyten ger utbytesstudenterna möjlighet att besöka ett annat land under så kort tid som några veckor.

09 Oct 2020
Katrineholm RK skapar även varje år "nya pengar" till en stor satsning på ungdomar. Genom att organisera en stor Jazzkonsert i kombination med ett stort sponsorengagemang från det lokala näringslivet skapas ett överskott på ca 120 000 kr som ger 40 ungdomar chansen att få åka en vecka på Stadium Sports Camp i Norrköping. För detta krävs en eldsjäl. Tack Lasse Westerdahl!

03 Dec 2020
E-Club of Riddarfjärden håller i dagsläget på att bygga upp ett långsiktigt samarbete med organisationen Learn to Play. Under våren 2020 bidrog klubben med att sponsra Play-kits för barn som hemskolades under Botswanas lock down p.g.a. Covid-19.

14 Jan 2021
I samband med World Polio Day den 24 oktober utmanade Trosa RK alla sina medlemmar att ge en individuell gåva till TRF och Polio Plus. Det blev ett fantastiskt resultat med hela 108 000 kr som bidrag till utrotningen av Polio. Hur är detta möjligt? Läs vidare och ta del av hur de gjorde. Modellen kan kopieras och utnyttjas när som helst. Någon klubb som vill utmana Trosa?

08 Apr 2021
WCP utbildar barn över hela världen i WCP-programmet, som innebär utbildning i Barnets rättigheter, Mänskliga rättigheter, Allas lika värde, Demokrati och Hållbar utveckling. Till detta läggs nu utbildning i hur man skyddar sig själv och andra från Coronavirus Covid 19 genom faktablad, som på 23 språk används av miljoner barn och deras skolor.

09 Oct 2020
Katrineholms Rotaryklubb har en fond från 1949 med syfte att ge gymnasieelever möjlighet till språkstudier utomlands. Klok förvaltning har gett en fantastisk utveckling. Idag delas det ut 10 stipendier á 23 000 kr. En fantastisk möjlighet för ungdomar i Katrineholm!

03 Dec 2020
Stockholm-Söder och Stockholm-Sydväst Rotaryklubbar samt Bromma RK (D2350) och Rotarys U-fond stödjer julfirande för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar i Gambia. Det är ett treårsprojekt med målet att Rotary Gambia ska ta över.

09 Oct 2020
Stockholm Skanstull har en mycket spännande fond som baseras på en stor donation från en tidigare medlem. I år delas det ut 4 stipendier à 40 000 kr. Kan du få tag i boken "Den hemlighetsfulle journalisten Kurt Persson" så läs den och njut av en spännande historia.

09 Oct 2020
Envishet och engagemang, förebild för andra, tar studierna på fullaste allvar, spektakulär resa från årskurs ett till årskurs tre: så lyder några av motiveringarna till årets stipendier till avgångselever på Tyresö gymnasium.
05 Nov 2020
Strängnäs Bisp Thomas RK finansierar Rotary Doctors tredje projekt för att förbättra saniteten i fem nya byar i Amoka, västra Kenya. Förändrade toalettvanor är svårt, men viktigt för att minska spridning av sjukdomar. Läs mer i Rotary Doctors senaste nyhetsbrev, om detta och andra projekt.

09 Nov 2020
Frågelistan kan göras lång och Mentorer från E-Club of Riddarfjärden bidrar med sina erfarenheter. Svar på en liten fråga kan betyda mycket för att komma rätt in i det svenska arbetslivet. Programmets mål är att adepten ska bli mer anställningsbar på den svenska arbetsmarknaden.