Klubbutveckling

På den här sidan samlar vi information om utveckling av klubbtjänsten, dvs klubbens inre verksamhet i form av möten och föreningsfunktioner. Nedan finns artiklar om klubbmöten, i ett urval av alla distriktets artiklar.

Club Innovation

RI har en lång rad reportage från klubbar som tar nya grepp på klubblivet. Det vittnar om nytänk på många områden i olika lokala miljöer, allt från medlemsrekrytering till mötesformer och projektinriktning.

Verktyg för digitala möten

Zoom, GTM, Teams, Skype, Google Meet, Discord m fl: vilket är bäst? Som vanligt blir det en avvägning mellan pris, kvalitet och användarvänlighet! Om någon medlem har arbetat med ett visst verktyg kan det vara en startpunkt, eftersom det behövs en mötesvärd som kan verktyget och som kan hjälpa medlemmarna att komma på banan med videomöten. Annars är Zoom enkelt att komma igång med, även för mötesvärden!

Zoom

RI har rabattavtal med Zoom, vilket ger oss 20 procent. Med RI-rabatt kostar månadsabonnemang f n 14,99 USD, årsabonnemang 149,90 USD.

Teckna abonnemang på zoom.us/buy

Vid utcheckningen (Shopping Cart) finns en blå rubrik Add Discount. Klicka på den, skriv rabattkoden ROTARY-ZM-20, klicka Apply för att få rabatten.

Artiklar om klubbmöten
I mitt månadsbrev för augusti skrev jag en artikel med samma rubrik som ovan. Nu med ökade restriktioner är det än mer angeläget att hitta engagerande mötes- och kontaktmodeller som uppfyller gällande bestämmelser. Mariefreds RK har nu gett denna modell en konkret form. Läs vidare i brev från president Lena Bruhn och finn inspiration och om möjligt anpassa till er klubbs förutsättningar.

Tema 2020/21
"Rotary öppnar möjligheter"
eller "Rotary Opens Opportunities" är temat årets RI-president Holger Knaack från Tyskland har valt för 2020/21.
Färdiga föredrag
Här finns inspelade föredrag som kan visas på klubbmöte för efterföljande diskussion, eller enskilt.