Ge en gåva som gör nytta!

The Rotary Foundation ser till att din gåva kan förbättra livet för många

The Rotary Foundation (TRF) har under sina hundra år använt 3.000.000.000 USD för att förändra livet för många, många människor. Med din hjälp kan vi göra livet bättre både hemma och runt om i världen!

TRF:s uppgift är att stödja Rotaryklubbar med bidrag till lokala och internationella, humanitära och kulturella projekt och program. Därigenom stöds Rotarys verksamhet för att uppnå Rotarys syfte och målsättning — Världsförståelse och fred.

TRF:s fokusområden är
  • Freds- och konfliktförebyggande arbete
  • Förebygga och behandla sjukdomar
  • Vatten, sanitet och hygien
  • Mödra- och barnhälsa
  • Grundläggande utbildning och läskunnighet
  • Ekonomisk utveckling i lokalsamhällen

Din gåva kommer fram!

The Rotary Foundation är nog en av världens mest kostnadseffektiva hjälporganisationer med över 90 procent av insamlade medel som går ut i hjälpinsatser.

Vilken effekt kan en gåva ha?

Den kan rädda ett liv.

Ett barn kan skyddas från polio med så lite som 5 kronor.

Våra partners gör att din gåva till End Polio Now blir ännu större. För varje krona som du skänker för att utrota polio, bidrar Bill & Melinda Gates Foundation med två kronor (dubbelt upp!).

TRF är inte RI

TRF är organisatoriskt fristående från Rotary International (RI) och får ingen del av medlemsavgifter till RI. Det är alltså bara destinerade gåvor som går in till TRF.

Ge minnesgåva eller gratulation

Det är enkelt att ge en gåva via TRF-sidan. Du har tre alternativ:
  • "Bara en gåva".
  • Minnesgåva, t ex vid någons bortgång.
  • Gratulation, t ex bemärkelsedag, uppskattning för något, eller tack för senast. Mycket bättre än blommor eller en pryl!
Du kan låta TRF skicka e-post i anslutning till gåvan, där du väljer en TRF-bild och skriver ett personligt meddelande. Eller själv skriver ut för att överlämna.

Gör så här

Se gärna till att du har ett konto på MyRotary, då bokförs gåvan på dig och din klubb. Du behöver inte vara inloggad när du startar med formuläret:

gå till     my.rotary.org/en/donate

Några kommentarer till formuläret (se numrering på bilden till vänster):

1. Välj fond. Om du inte vill rikta gåvan till särskilt ändamål, då är Årliga fonden (Annual Fund) rätt val. Den fördelar till områden där behoven vid tillfället är störst.

2. Bocka i rutan för minnesgåva eller gratulation, om din gåva inte bara är ett allmänt bidrag. Då visas nya fält för att välja.

3. Här väljer du Minnesgåva eller Gratulation.

4. Bocka i rutan om du vill att TRF ska skicka e-post till någon med anledning av gåvan, eller få underlag för egen utskrift. Då visas fälten där du fyller i uppgifter om mottagaren samt skriver ditt personliga meddelande och väljer bild.