Nykvarns Lucia

Sedan 2011 ansvarar Nykvarns Rotaryklubb tillsammans med i första hand Lillhagaskolan för anordnandet av Nykvarns Lucia. Skolan, under ledning av musiklärare Cecilia Johansson, utser kandidaterna till den publika omröstning som sker under ett par veckor i november. Kröningen av Nykvarns Lucia , som äger rum i Nykvarnkyrkan, görs av ordföranden i Turinge-Taxinge hembygdsförening och som också skänker Lucia ett smycke.
På själva Luciadagen uppträder Lucia med tärnor först på Lillhagaskolan, därefter på äldreboendet Lugnet. Vid 18-tiden visar Lucia upp sig i folkparken tillsammans med ett 40-tal andra ungdomar i luciatåget. Ett par hundra personer brukar komma dit och lyssna. Grand finale sker i Turinge kyrka på kvällen. Biljetter till detta tillfälle släpps en vecka innan och på en halvtimma är biljetterna slut. En annan samarbetspartner är Svenska kyrkan som helhjärtat ställer upp med både lokaler och personal. För att kunna finansiera detta arrangemang har vi ett 15-tal lokala företag att tacka för.