Publicerad av Arne Löw den 14 Jan 2021
Södertälje RK har etablerat en bra modell för vinlotteri i samband med sina digitala möten. En lott gäller för sex dragningar, en dragning varje månad. Vinsten är en låda med sex flaskor vin som levereras direkt hem till vinnaren. Fullt Coronasäkert och helt utan krånglig hantering. Allt överskott skall gå till Polio Plus.
Med denna långsiktiga modell ökar man gemenskap inom klubben, stimulerar till att delta på de digitala mötena samtidigt som man skapar pengar till Polio Plus. Som extra bonus och intresse skapare kombinerar man med löpande intressant vinutbildning. Läs vidare och få inspiration!
 
 
Inspirationen för att ta in pengar till ”End Polio Now” kommer från  Rotary Barcelona och Arlanda-Täby Rk som sålde Cava-dryck med egen avkastning, och till någon del i eget namn vilket Systembolaget inte gillade.  
 
Vårt lotteri är Covidsäkert. Lott och nummer reserveras hos vår kassör, betalas med Swish eller Bg. Vår sekreterare visar upp en kortlek väl blandad med egna nummer i Zoomrutan och där vår president väljer nummer över- eller underifrån, vilket möjliggör att även de kan delta i lotteriet. 
 
Vinsten, en låda med viner levereras av Vinoteket till vinnarens entrédörr. Klubbens ”vinkännare” väljer ut lämplig standardprodukt från Vinoteket som har de flesta vintyperna tillgängliga dvs rött, vitt, rose eller bubbel från flera olika leverantörer. 
 
Jag räknar med att vårt överskott denna termin blir drygt 10 tkr. Tack vare Årliga Fonden som fördubblar beloppet och att Melina och Bill Gates Foundation skjuter till ytterligare det dubbla beloppet bör vårt bidrag till End Polio Now projektet generera ca 60 tkr vilket vi i Södertälje Rotaryklubb är mycket nöjda med. 
 
Bifogas produktblad, säljmaterial och lottsedel som du själv fyller i då någon ska få den i present eller liknande. 
 
Avslutningsvis tillönskar jag Er en god fortsättning och ett Gott Nytt År, och återkom gärna med ett omdöme om hur ett strax vunnet vin smakar. 
 
Mvh 
Arne/programansvarig 
 
 
Klubbens medlemsbrev inför nyårsfirandet:
 
 
Hej bästa kamrater

Vill med detta mail berätta om närmaste tiden för en medveten Rotarian.

Vinlotteriet ger oavkortat överskottet till ”End Polio Plus”. Dragningarna sker tredje torsdagen var månad fram till sommaruppehållet.

Lottnummer kan reserveras hos Bengt, mailadress bengt@bsogren.se lediga nummer kan ses i bifogad lista.
Bidraget 500 kr/lott betalas till vår kassör Bengt Sjögren, bankgiro 127 – 54 52 eller gärna med Swish 123 214 92 68.

I samband med vinst-dragningen blir det en kortare lektion om viner. Kanske får du ett nytänkande till goda smaker och maträtter. Jag börjar här med en lektion inför det nya året.

Starta gärna filmen för ytterligare närhet och kunskap (klicka på bilden):
 
 
 
 
 
Klubbens infoblad om vinlotteriet:
 
 
Lottsedel: