Publicerad av Berit Bergström den 09 Oct 2020
Envishet och engagemang, förebild för andra, tar studierna på fullaste allvar, spektakulär resa från årskurs ett till årskurs tre: så lyder några av motiveringarna till årets stipendier till avgångselever på Tyresö gymnasium.
Torsdagen den 10 september mötte vi upp våra stipendiater i deras hem för att överlämna deras stipendier. Skolledningen hade, i samband med skolavslutningen, informerat vinnarna om att de hade erhållit ett stipendium för deras goda insatser under sin skolutbildning. De meddelade också att utdelningen skulle ske under hösten när det förhoppningsvis skulle ha lugnat ner sig med pandemin. 
 
Eleverna hade inte förstått att stipendierna innebar en summa pengar som väntade dem vid detta tillfälle. Vi mötte tre väldigt glada stipendiater och hade en trevlig pratstund i deras trädgårdar.  
 
I Tyresö Strand träffade vi My och Douglas som kände varandra väldigt väl så vi möttes hemma hos My.  
 
 
 
My och Douglas
My Aspenheim erhöll Tyresö Rotaryklubbs eget stipendium i kategorin bästa prestation /utveckling till den elev som skolan anser bäst har utvecklat och vidgat sina vyer.
 
Motivering:
My har under sina år på Tyresö gymnasium gjort en spektakulär resa från årskurs ett till årskurs tre. Hon har inte bara gjort den starkaste resan gällande betygen utan också i studierna i och utanför skolan. My tar sina studier på fullaste allvar och visar att hon är mer än väl förberedd för framtida utmaningar.
 
Prissumma: 2 000 kr.
 
Douglas Hedlund af Schmidt erhöll Tyresö Rotaryklubbs stipendium ur Gun och Hans Gynges Stipendiefond till förtjänt elev ur avgångsklassen vid Tyresö Gymnasiums byggprogram.
 
Motivering:
Har visat engagemang, hängivenhet, yrkesstolthet och en vilja att göra ett bra utfört arbete.
 
Prissumma: 4 000 kr.
 
 
 
 
Felix
I Vendelsö mötte vi Felix i hans trädgård.
 
Felix Fahlström erhöll Tyresö Rotaryklubbs stipendium ur Gun och Hans Gynges Stipendiefond till förtjänt elev ur avgångsklassen vid Tyresö Gymnasiums fordonsprogram.
 
Motivering:
Med envishet och engagemang har du genom dessa tre år visat inte bara dig själv att allt är möjligt men även varit en förebild för andra.
 
Prissumma: 4 000 kr.
 
 
 
Stipendiet i klassen Bästa UF-företag: Inga kandidater i år.