Publicerad av Anders Tihkan den 05 Nov 2021
Numera finns svenskt Rotarymaterial och onlinekurser på svenska i RI:s Learning Center: "Rotary resurser på svenska". Det har ersatt den tidigare Dropbox-lösningen.
 
Svenska är ett av de språk som RI tillhandahåller översättningar till och det finns faktiskt en stor mängd Rotary-material på svenska, från guider till online-kurser.

Hittills har det mesta av det svenska materialet funnits i den "nordiska" Dropboxen. Men eftersom alla handböcker för klubb- och distriktsfunktionärer har omvandlats till online-kurser i Learning Center var det dags att hitta en ny lösning för att göra alla typer av svenskt material tillgängligt.

Den bästa lösningen för att göra både statiska och interaktiva material tillgängliga var att skapa ett "Learning Topic" inom Learning Center.

Från 1 juli 2021 är allt svenskt material och alla onlinekurser tillgängligt under ett "Learning Topic" som heter "Rotary resurser på svenska". Materialet kan nås via denna länk. Observera att du behöver ha ett My Rotary-konto för att få tillgång till materialet.
 
Det nya Learning Topic är också en plattform för klubbarna och distrikten att dela med sig av sitt eget material på svenska.
 
Om du vill dela material på svenska eller har några frågor om Learning Topic, tveka inte att kontakta ditt CDS-team:
Sari Miettinen (Specialist Nordic & Baltic Countries and Poland)
e-post: sari.miettinen@rotary.org
telefon +41 (0)44 3877130.
 
 
Sari Miettinen
Club & District Support ROTARY INTERNATIONAL
 
(ovanstående är en artikel i Rotary Norden nr 6)