Publicerad av Anders Tihkan den 19 May 2022
WWF-projektet Återskapa Östersjöns livskraft fokuserar på tre utvalda geografier i samverkan med lokala partners: Världsarvet Höga Kusten, Stockholms skärgård och Biosfärområde Kristianstads Vattenrike. Se undervattensfilm från Östra Lagnö med gädda, abborrar och andra djur!
 
Se beskrivningen av projektet Återskapa Östersjöns livskraft (6 minuter) som WWF driver i samarbete med bl a Skärgårdsstiftelsen och Sportfiskarna:
 
 

Så här sammanfattar WWF sin livestreaming från Stockholms skärgård 2021

"Gäddor och abborrar vill ta sig till skyddade områden för att leka och lägga ägg. Tyvärr möts de ofta av problem – vandringsvägarna har blockerats och förstörts av oss människor genom bland annat infrastruktur, utdikning av våtmarker och övergödning. Det vill WWF ändra på! Genom att återskapa fria vandringsvägar hjälper vi fiskarna att kunna lägga sin rom och låta yngel växa på en lugn plats Under perioden 20 april – 3 maj 2021 sände vi live från en fiskvandringsväg i Östra Lagnö naturreservat i Stockholms skärgård, där vi tog hjälp av er tittare för att samla in rapporter om hur många fiskar som faktiskt rörde sig i det restaurerade området. Glädjande nog fick vi drygt 11 000 besökare till vår livestream och vi fick in över tusen observationer! Här har vi samlat de bästa bilderna på gäddor, abborrar och andra djur. Titta du också, och håll även utkik efter fler livesändningar på: http://www.wwf.se/aterskapa-ostersjon"


SE GÄDDA OCH ABBORRE vid Östra Lagnö - följ med under ytan vid en fiskvandringsväg:

 
 
 

Livesändning 2022 från Höga kusten

Slow-TV 13-30 maj 2022 finns HÄR.

 
 
Läs mer om Rotarys arbete på distriktets temasida Rädda Östersjön!