Publicerad av Guje Östedt-Axelsson den 22 Jan 2022
Även under 2022 kan rotarianer med vänner segla med Briggen Tre Kronor och Expedition Rädda Östersjön! De minnesvärda och inspirerande Rotaryseglingarna 2021 blev snabbt fullbokade. Den 4 - 9 juni 2022 får vi chansen igen.

 

Rotary seglar för Östersjön!

Följ med på en skön dag på havet ombord på ett äkta segelfartyg.
En dag med umgänge, god mat och samtal om Östersjöns nuläge och framtid.

 

Seglingar juni 2022

Seglingarna äger rum 4 - 9 juni.
Bokning senast 31 mars. Se evenemangssidan Rotaryseglingar.
Under juni 2022 kommer segelfartyget Briggen Tre Kronor af Stockholm segla utmed kusterna i Södermanland, Östergötland, Småland och Blekinge. Expeditionen sker i dagsetapper mellan större orter: Stockholm → Stavsnäs → Nynäshamn → Oxelösund → Arkösund. 
Fartyget fortsätter sedan Norrköping →* Västervik → Oskarshamn → Kalmar →* Sölvesborg → Karlskrona och kommer även att vara på Gotland under Almedalsveckan i början av juli.
 
* Seglingar med övernattning: kojplats, middag och frukost ingår.
 

Så bra var seglingarna 2021

Rotarydistrikten 2370 (Södermanland och Gotland) och 2350 (Uppland) har tillsammans med Briggen Tre Kronor och Expedition Rädda Östersjön de senaste åren genomfört flera aktiviteter för att belysa Östersjöns utmaningar och framtid. Vid sidan om utbildningar och föreläsningar har medlemmarna även deltagit i Expeditionsseglingar. Under seglingarna har vi förutom en härlig upplevelse fått tillfälle att tillsammans diskutera Östersjöfrågor och njutit av goda måltider.
 
Vår senaste segling den 17 augusti blev fullbokad på 3 timmar, varför vi denna dag hade nöjet att addera ytterligare en segling.
 

Program under seglingen

  • Kapten hälsar välkommen ombord.
  • Fika på däck.
  • Kort introduktion till Östersjöns problematik och möjligheter.
  • Segling.
  • Lunch.
  • Eftermiddagsfika.
  • Samtal om vad vi kan göra för att ge Östersjön en chans att återhämta sig.
  • Kapten sammanfattar dagens segling.
Glada rotarianer ombord på Briggen Tre Kronor
17 augusti 2021.
 
 
Vi ser fram emot de kommande seglingarna!
Varmt välkomna!
Gun-Marie ”Guje” Östedt-Axelsson, Rotary distrikt 2370, e-post gog.axelsson@telia.com
Tommy Lekenmyr, Ansvarig för distrikt 2370:s ”Rädda Östersjön” kommitté
Jan Söderhielm, Expedition Rädda Östersjön/Briggen Tre Kronor, e-post jan.soderhielm@briggentrekronor.se
 
Se Briggens artikel med bild från planeringsmötet 17 november.
 

 

Om Expedition Rädda Östersjön

Vi medborgare som bor och verkar runt Östersjön måste personligen göra en insats för att havet även i fortsättningen ska kunna erbjuda fina upplevelser, arbetstillfällen och naturresurser. Vi vet tillräckligt och det handlar bara om att sluta göra det som är dåligt och börja göra det som är bra i stället. Det svåra är att komma igång! Det vill Expedition Rädda Östersjön hjälpa dig med.
 

Tre Kronor af Stockholm

Briggen är ett tvåmastat, råtacklat segelfartyg. Som passagerare ombord väljer du om du vill ha en skön stund på havet eller deltaga aktivt i seglingen. Fartyget är stort och stabilt och bemannas av kapten och matroser, jungmän, kock och intendent. Ombord finns salonger, restaurangkök, hytter och WC.
 

Mer information


 

Om Rotary-projekten Rädda Östersjön

Många av klubbarna i distrikt 2370 är aktiva med olika Östersjö-relaterade projekt. Det finns också många andra organisationer som distriktet och klubbarna samarbetar med.
 
Läs mer på distriktets temasida Rädda Östersjön.