Publicerad av Claes Nilsson den 14 Feb 2021
Hur ser din klubbs hemsida ut? Använder du den och svarar den på de frågor du har? Blir en extern besökare inspirerad av ert skyltfönster så att han eller hon vill bli medlem? Har du kollat andra klubbars hemsidor? Intressant att lära av vad andra klubbar gör. Testa gärna Nacka, Värmdö Skärgård eller Trosa. Ta gärna en diskussion i klubben om er hemsida och hur den kan utvecklas för att uppfylla era egna behov och samtidigt locka nya medlemmar.

Ett enkelt sätt att komma till andra klubbars hemsidor är att gå in via distriktets hemsida rotary2370.se. Klicka på Om distriktet och därefter på Klubbar i Distriktet - lista då listas alla våra 35 klubbar. Tryck på klubbnamn och du får en bild där du kan gå vidare till klubbens hemsida eller titta på deras veckobrev.

Som vanligt på webben gäller det att
få besökare att stanna kvar,
att få dem att läsa vidare
.

Ge besökarna känslan av
"Aha, det här verkar vara en intressant verksamhet för mig att engagera mig i!"

Klubbens nuvarande medlemmar ser förstås samma sak på webben eller i mobil-appen och samma känsla är givetvis välgörande även för dem, eller hur!

Nedan ser du en hemsida med gul markering av inbjudande och rekryterande element. Intern information som inte är intressant för externa besökare, eller inte är offentlig, samlas under menypunkten Medlemssidor, så att intern information inte ska ta onödig plats i klubbens skyltfönster, dvs hemsidan.

Kolla gärna på varmdo-skargard.rotary2370.sesärskilt specialsidan med info för presumtiva medlemmar, inklusive en blankett att fylla i på datorn och maila till presidenten: GÅ MED I ROTARY