PETS 28:e mars

Bästa inkommande presidenter och sekreterare, Er utbildning PETS – President Elect Training Seminar – genomförs inte som tänkt på Ersta Konferens utan som digitalmöte. I denna artikel samlar vi allt Du behöver veta för att delta.

Mötet genomförs som live-sändning på YouTube lördag den 28:e mars kl 9:30 till 13:30. Du deltar hemifrån via dator, platt-TV, läsplatta eller smartlur som kan visa video från YouTube. Läs och förbered enligt vår video-instruktion här »

Mötet genomfört – se komplett underlag här »

Claes välkomstsida finns här »

Häfte med nedkortat program har skickats med post till inkommande presidenter (två ex vardera) och finns som PDF med 12 sidor här »

Presentation av distriktsteamet 2020/2021 som litet häfte ingick i utskicket, och finns här »

Valberedningens förslag till Distriktsfondens budgetmöte finns här »

Samlad dokumentlista (samma dokument som ovan):

Live-sändningen på YouTube heter ”PETS Rotary Distrikt 2370” och skall kunna sökas fram med delar av dessa ord eller direkt på denna länk:

Slutkläm på drygt 8 minuter här:

(slutklämmen blev ett separat klipp pga. ”tekniskt feltryck” – sorry)

Har Du frågor om teknik, konto, registrering eller något vi kan bistå med för att underlätta deltagande i digitalmötet, tveka inte att skriva Din fråga till:

webb@rotary2370.se

så försöker vi hjälpa! 🙂

För de formella mötena som avslutar digitalmötet (agendor i programhäftet, sid 10-11) kommer två förslag till protokoll skickas ut för de inkommande presidenternas godkännande av besluten ”per capsulam”, dvs. via returmail. Frågor kan ställas i förväg till DG Gun-Marie Östedt-Axelsson och/eller DGE Claes Nilsson på deras epost-adresser.

Tips och tillägg

YouTube-video med chatt: på dator kan YouTube visa video-rutan i olika storlekar som beroende på skärmstorlek ger mer eller mindre utrymme för chatt-delen. Prova dessa kontroller i nedre högra delen av video-rutan:

Visningskontroller i YouTube:s nedre högre hörn. På vanlig skärm bör Standardvy visa video med chatt-rutan till höger, med lagom Zoom.

Zoom i webbläsaren: Genom webbläsarens zoom ändras storleken på video-rutan och textens storlek. Prova menyn Visa / Zoom /Zoom-in och Zoom-ut eller Ctrl + och Ctrl – på tangentbordet (zoom funkar på alla webbsidor).