Presentationer från DK19

Gripsholms slott i Mariefred

Till denna artikel finns alla presentationer från programmet under Rotary 2370:s distriktskonferens lördag den 12:e oktober. Presentationerna är samlade utgående från ”ramverket” som presenterade respektive talare.

Presentationer och länkar är av intresse både för de som deltog, och de som inte gjorde det. Presentationerna är sparade som PDF (öppnas i Reader) och kan visas i fullskärmsläge i Reader.

Reportage med bilder och filmklipp kommer så småningom…

Stort tack till både talare och gäster som medverkade till en lyckad distriktskonferens!

Ramverket

Presentation av talare och deras ämnen:

KSO Jacob Högfeldt

Strängnäs kommunstyrelseordförande Jacob Högfeldt presenterade kommunen, Boende+Bildning+Besök samt befolkningsutveckling framåt:

Professor Bodil Jönsson

Som enda talare som faktiskt återfinns i Gripsholms tavelgalleri var det ett extra nöje att lyssna till professor Bodil Jönsson om ledarskap och tid:

President Ritva Karlström

Presentation av ”Nacka Academy” som med fördel kan kopieras av fler klubbar – för intressanta föredrag som skapar underlag för rekrytering:

Rotary Ungdom Tommy Lekenmyr

Som ansvarig för distriktets ungdomsutbyten presenterade Tommy möjligheterna, introducerade de deltagande ungdomarna och två av våra svenska ungdomar som varit iväg delade med sig av sina år, Fritiof i USA och Sofia i Japan:

I Tommys presentation finns även tre filmklipp om ungdomsutbyte, klickbara i PDF eller här: Informationsfilm | Studera utomlands del 1 | Studera utomlands del 2

RI Representative Edwin Futa

RI-president Mark Maloneys representant Edwin Futa hälsade oss förstås välkomna till RI Convention i Honolulu 2020 och talade om Rotary och FN – som är hans ansvarsområde. Han delger följande sida med bakgrund i ämnet:

FN Ursula Falkringe och Petra Hallebrant

Rotary Mariefred samarbetar med Strängnäs FN-förening om att ordna Roliga Dagen i Mariefred, vilket Ursula berättade om med många fina foton:

Petra presenterade Svenska FN-förbundet genom denna Prezi-presentation (kan inte sparas som PDF utan finns endast online). Presentationen länkar till filmklipp med Carolina Klüft och om Projekt Skolmat.

Peace Fellow Mariko Yamaguchi

Mariko studerar på Rotarys fredscenter i Uppsala:

COL Britt Hernell

Distriktets lagrådsrepresentant Britt drog snabbt de frågor som varit uppe vid COL 2019:

DG Jerry Brattåsen

Samarbete med Rotaract presenterades av DG i distrikt 2360 (Västkusten) Jerry Brattåsen:

UF Charlotte Göthberg och Petra Westring

Ung Företagsamhet ger ungdomar möjlighet att prova på företagande. Charlotte och Petra hade med Sam och inleder gärna samarbeten direkt med distriktets Rotary-klubbar:

Årsmöten

Distriktet genomförde även årsmöten enligt dagordningar i programhäftet med verksamhetsberättelse och budget med utfall föredragna.

Alla presentationer

Slutligen, alla presentationer kan laddas ner i en enda stor samlad ZIP-fil här (39 mb).

Saknas något?

Saknar Du något eller undrar över filformat eller så, maila webb@rotary2370.se.

Stort tack till alla medverkande i distriktskonferensen i Mariefred!