Guvernörsskifte 2019

Sommarkvällen den 10:e juni var det dags för årets guvernör Tommy Lekenmyr att lämna över kedjan till inkommande guvernör Gun-Marie Östedt-Axelsson vilket skedde traditionsenligt i den nya guvernörens klubb Rotary Mariefred. Klicka för fler bilder nedan.

Vid Rotary Mariefreds ordinarie måndagsmöte på Gripsholms wärdshus genomfördes både presidentskifte i klubben, utdelning av pris till Årets Mariefredsprofil och så skifte av guvernör – även om det formella ansvaret övergår den 1:a juli.

Entren pryds av nytt fint Rotary-märke i metall – välkomnande!
Bild från närvarande PDG:ers förmöte med blivande DG Gun-Marie Östedt-Axelsson
Dags för tal efter kedjan skiftats
Även DGN Claes Nilsson från Rotary Stockholm-Söder, nu DGN, nästa års DGE och Gun-Maries efterträdare får en nål för det kommande verksamhetsåret.
En bra distriktssekreterare är viktig att ha och Veine Samuelsson som varit just en sådan belönar Tommy med en PHF med safir.
Efter allt det roliga – ett förmanande tal från PDG Åke Norrman – nejdå, han är imponerad av vad han redan sett av Gun-Maries förberedelser.

Efter en god middag och tårta till kaffet som dessert, med överlämningar enligt ovan samt lite munspel avrundades det lyckade guvernörsskiftet några minuter efter kl 21.