Nu med evenemangskalender

Nya sidan har en evenemangskalender under menyn Evenemang. Dock behöver vi återskapa det som fanns i den gamla kalendern så har Din klubb ett evenemang av intresse inom distriktet – maila web@rotary2370.se så lägger vi in det.

Kalenderns händelser kan också synkas per automatik till egen Google-kalender och liknande. Med ”synk” menas att evenemang som läggs till eller ändras i distriktets kalender även uppdateras automatiskt i Din egen kalender. Distriktshändelserna får en egen valbar färgkod så man enkelt skiljer dem från sina egna kalender-händelser.

Har Du en uppkopplad kalender är det otroligt smidigt att använda. Gör så här – EN gång – så har Du sedan löpande distriktets kalender uppdaterad i Din egen:

• kopiera adressen:

• gå till Din online kalender som stödjer ICAL-synk, som Google Calendar
  • välj funktionen Lägg till kalender / Från webbadress (under tre punkter till höger om Lägg till kalender hos Google)
  • klistra in adressen ovan i Kalenderns webbadress

Sen är det klart, men Du kan namnge kalendern och välja vilken färg händelser skall ha. Igen: otroligt smidigt att alltid ha inlagda händelser uppdaterade i sin kalender.

Det skall även fungera på smart lur om man kör exempelvis Googles kalender där också. Apples kalenderfunktion lär också stödja synkad kalender.

Detalj ur online-kalender med synkat PETS-möte.

Kommande evenemang »